Bizden Haberler,  Duyurular,  Etkinlikler,  Foto Galeri,  Güncel,  Haberler,  Hizmetler,  Uncategorized

Olağan Genel Kurulumuz Gerçekleşti

Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının seçimli Olağan Genel Kurulu 1. Küçük Sanayi Sitesi Keyif Düğün Salonunda gerçekleşti. Odaya kayıtlı 622 üyesi bulunan Odanın Olağan Kongresinde Beyaz Liste ile mevcut Başkan Birol Özbaş ve Mavi Liste ile Sekan Bilgi olmak üzere 2 aday yarıştı. Mevcut başkan Birol Özbaş Oda üyelerinin tam desteği ile yeniden başkan seçildi.

Keyif Düğün Salonunda gerçekleşen Edirne Demirciler ve Kaynakçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Seçimli olağan Genel Kurulunda mevcut başkan Birol Özbaş güven tazeledi… Odaya kayıtlı 622 üyeden 450 üye sandık başına giderek oyunu kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı seçimde Beyaz liste ile yarışan mevcut Başkan Birol Özbaş 248 oy alarak güven tazeledi.

Diğer aday Serkan Bilgi ise 200 oy aldı. Seçim sonunda açıklama yapan Başkan Birol Özbaş, ; “Bugün gerçekleşen Odamızın Olağan Genel Kurulunda bana ve ekibime destek vererek bizi yeniden göreve layık gören değerli üyelerimize teşekkür ederim. Odamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan odamız olmuştur. SEN, BEN YOK YİNE hep birlikte hareket edeceğiz. Odamız için varız demiştik, yine ayni ilke ve kararlılıkla görevimize devam edeceğiz… Hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar esnafımız için ne yaptıysak bundan sonra da artarak çalışmalarımıza devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Odamız için hayırlı olsun.”dedi.

“Oda Başkanlarından Kongreye Büyük Katılım” Üyelerin yoğun katılım sağladığı kongreye Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu üyesi Özcan Saraçoğlu, Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun, Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz, Edirne Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Can, Edirne Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Ali Şahin, 1.Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Cafer Rokovet ve yönetim Kurulu, Yeni Sanayi Sitesi Başkanı Ayhan Çiftçi ve Yönetim kurulu, Edirne Lokantacılar Odası Başkan Vekili Adem Kalkan, Edirne Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Yaşagör, Edirne Terziler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Fındıklı, Keşan Lokantacı Kahveci Ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, dirne Kahveciler ve Gazinocular Odası Başkanı Hakan Gönay, Yılın Ahisi Adanan Varsavaş, Edirne Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Göksel Çakman, Süloğlu Esnaf Odası Başkanı Saim Kulaklı, Muratlı Madeni Eşya Sanatkârları Odası Başkanı Hamit Şişman, Keşan Madeni Eşya ve Demirciler Odası Başkanı Hüseyin Erka, Lüleburgaz Madeni Eşya Odası Başkanı Bekir Kasapoğlu, Havsa Esnaf Odası Başkanı Yıldırım Sain, Havsa Şoförler Odası Başkanı Mehmet Can, STK ve Oda Yöneticileri ile birlikte oda üyeleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunması il başlayan Kongrede ilk olarak Divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığına Özcan Saraçoğlu, Başkan vekilliğine Gökhan Çirmenler , Katip Üyeliğine Ercan Canser, İsmail Avcu getirildi.

Gündem maddelerinin okunması ve oylanması ile devam eden Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Önceki dönem Oda Başkanlarından İsmail Bodur Konuşma yaptı.

Bodur konuşmasında; “Odamıza yıllardır ben başkanlık ettim ve bu süreçte odamıza karınca kararınca bir şeyler yaptık. Göreve gelecek arkadaşımızın odamıza ve üyelerimize daha yakın çalışması gerekmektedir. Özellikle Elektrik gibi giderlerimizin artması esnafımıza zor günler yaşatmaya devam ediyor. Bu konularda ilgili kuruluşlarla esnafımız adına olumlu çalışmalar yapılmalıdır.” dedi.

Cingöz; “Savaşın en derinden etkileyeceği ülke biziz” Daha sonra konuşan Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kemal Cingöz esnafın önceki dönemlere göre daha zorlu bir süreç yaşadığını ifade ederek; “Bakın geçtiğimiz dönemde Pandemi vardı bu dönemde de hem pandemi var hem de Rusya-Ukrayna arasındaki savaş önce onları ondan sora da en derinden etkileyeceği ülke biziz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.”dedi.

Oda seçimine beyaz liste ile giren Mevcut Oda Başkanı Birol Özbaş yaptığı konuşmada; “ Önceki dönem kongremizde de ifade ettiğimiz gibi, “Ben ve arkadaşlarım odamızın menfaatlerini kollamak, sorunlarına çözüm üretmek, şikayet ve isteklerini yerine getirmek için bu kutsal göreve talip olduğumuzu söylemiştik. bugün de, aynı kararlılıkla sizlerin de desteğiyle beyaz listemizle bu göreve talibiz. Geçtiğimiz 4 yıllık süre içerisinde çalışmalarımıza baktığımızda; odamıza pos makinası alarak üyelerimize ödemede kolaylık sağladık. Web sitemizi hayata geçirerek, üyelerimizi daha kapsamlı bir şekilde bilgilendirdik.

Bunun yanında bursa fuarına ve 2 kez de istanbul da automekanika fuarına katılarak üyelerimizin gelişen teknolojiyi yakından tanımasına önderlik ettik. En önemlisi de; pandemi sürecinde tüm üyelerimize, maske, hijyen kiti gibi her türlü desteği vererek, esnafımızın bu zor günlerinde kepenk kapatmaması için, gerekli kurumlarla birlikte toplantılar düzenleyerek, esnafımızın yanında olmaya devam ettik. Devletimizin bize verdiği yetkiler çerçevesinde üyelerimize izin belgesi düzenledik.

Üst kuruluşlarımızla olan güçlü ilişkilerimiz devam etmektedir. Göreve geldiğimizde; üyelerimizle birlikte düzenlemiş olduğumuz tarifelerin günümüz şartlarında enflasyona yenik düştüğü için yeniden güncelleme çalışması yapılacaktır. Pandemi dolayısıyla gerçekleştiremediğimiz projelerimizden biri olan, Yunanistan ve Bulgaristan esnaf odaları ile iletişim kurup ortak çalışmalar yapılacaktır. Yunanistan ve Bulgaristan konsolosluklarıyla görüşmeler yaparak, üyelerimize vize kolaylığı sağlanması konusunda girişimlerde bulunacağız. Gümrük müdürlüğü ile irtibat halinde olup esnaflarımızın yurtdışından gelecek olan müşterilerinden daha fazla yararlanması için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Tüm dünyada yaşanan küresel krizden dolayı zor günler geçiren üyelerimiz için odamız adına özel hastane, akaryakıt istasyonu ve marketlerle esnafımız adına indirim sağlanması yönünde görüşmeler yapılmıştır. Üyelerimize oda kimlik kartı düzenlenerek bu indirimlerden faydalanmaları sağlanacaktır.” Dedi.

Seçime Mavi liste ile giren diğer aday Serkan Bilgi yaptığı konuşmada ilk olarak üyelere kendisini tanıtarak; “Motor pompası ve enjektör tamir işiyle uğraşmaktayım. Bizler ekip arkadaşlarımızla beraber odamıza daha güzel hizmet edebilmek için bu yola çıktık. Birol başkanıma da bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Edirnemizin önde gelen kuruluşlarıyla yaptığımız anlaşmalarda %10 ila % 40 arasında değişen indirimler aldık.”dedi.

Konuşmaların ardından Seçime giren Adayların listelerinde yer alan isimler okunarak üyelere tanıtımı yapıldıktan sonra oy verme işlemi başladı.

Saat 17.00’de sona eren oy verme işleminin ardından yapılan sayımda, seçimde Beyaz liste ile yarışan mevcut Başkan Birol Özbaş 248 oy alarak güven tazeledi. Diğer aday Serkan Bilgi ise 200 oy aldı.. Seçim sonunda açıklama yapan Başkan Birol Özbaş, ; “Bugün gerçekleşen Odamızın Olağan Genel Kurulunda bana ve ekibime destek vererek bizi yeniden göreve layık gören değerli üyelerimize teşekkür ederim. Odamız ve üyelerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kazanan odamız olmuştur. SEN, BEN YOK YİNE hep birlikte hareket edeceğiz. Odamız için varız demiştik, yine ayni ilke ve kararlılıkla görevimize devam edeceğiz… Hayırlı olsun diyorum. Bugüne kadar esnafımız için ne yaptıysak bundan sonra da artarak çalışmalarımıza devam edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın. Odamız için hayırlı olsun.”dedi.

Başkan Birol Özbaş’ın listesi şu isimlerden oluştu: Yönetim Kurulu: Şahin Nurlu, Muharrem Kenker, Osman Özcan, Turan Yeni, Mehmet Öz, Melih Avcu Denetim Kurulu:gürol Dilmeç, Sedat Karada, Uğur Tezen

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.